Muziek

Hoe beter je jezelf kent

Hoe beter je jezelf kent, hoe makkelijker het is om op een liefdevolle manier goed voor jezelf te zorgen! In 3×3 is daarom veel aandacht voor contact met jezelf, je gewoontes en emoties. Muziek is daarbij één van de hulpmiddelen.

Ik geloof heel sterk in de kracht van muziek! Muziek kan je helpen dichter bij je emoties te komen en  contact te maken met wat zich eigenlijk niet in woorden laat vangen. Muziek laat informatie op een andere manier binnen komen, het prikkelt je brein. Muziek kan je stemming beïnvloeden en je helpen ‘door emoties te gaan’. Muziek helpt je te ontspannen. Daarnaast verbindt muziek en laat je als vanzelf bewegen.

Bij zingen

Bij zingen komt de kracht van muziek nog meer van binnenuit: zingen is als een spiegel, geeft zelfvertrouwen, ontspant en brengt verbinding. Door te zingen kom je in contact met jezelf. Samen zingen is nog krachtiger dan alleen zingen. In de nieuwste workshop van LEEFstijl3x3 kun je dit zelf ervaren.

songteksten

Songteksten in het boek

In mijn boek staan een aantal toepasselijke songteksten. Het zijn teksten van liedjes die ik heb geschreven en die ik ook speelde in de 3x3workshops waarop het boek is gebaseerd.

Eén van de meest gestelde vragen, nadat mijn boek is uitgekomen, is: “Kan ik de liedjes ook ergens horen?” Vanaf nu dus wel! Wat je hoort is puur piano en zang. Er is niets aan ‘gesleuteld’, het is alsof ik bij je thuis live voor je speel. Zoals ik ook live speel in de Heerlijk Zingen workshops. Perfectie is hier geen doel. Het doel is het overbrengen van de emotie…..


Meer over de rol van muziek én alle songteksten vind je in het boek.
Heb jij het boek nog niet? Bekijk en bestel het dan hier:

De liedjes

LEADING LADY

“Remember that you’ve got the leading role in this play, called your life”

Als je liefde voelt voor iets of iemand, wil je er als vanzelf goed voor zorgen. Dit geldt ook bij liefde voor jezelf! En jij bent de enige die echt goed voor jezelf kan zorgen, jij bent de Leading Lady!

LOVE IS THE ENGINE

“Love is the engine of life, embrace it to make your ride”

Liefde is de basis van leven! Bronnen om die liefde te voeden zijn overal om je heen. Met dit liedje hoop ik je te inspireren om open te staan voor jouw eigen bronnen van liefde.

FINALLY

“So here you are standing straight, although still afraid, you want to live”

LEEF jij je leven of zit je jezelf hierbij in de weg? Met LEEFstijl3x3 hoop ik je te inspireren je leven te leven! Maak jezelf hierbij ook niet te klein. Je kunt vaak zoveel meer dan je denkt!

FIREFLY

“When I dance, a chemical reaction starts to give me light”

Muziek laat je als vanzelf bewegen. In deze video speel ik ‘Firefly’ en nodig je daarbij uit voor een ONE SONG WORKOUT die bij jou past. Of je nou voluit danst of een beetje ritmisch beweegt: elke vorm van beweging is gezonder dan stilzitten.

NO REASON

“But sometimes I just cry, cannot believe that there is a reason why”

Van de meeste dingen die gebeuren in je leven, of ze nou leuk of verdrietig zijn, kun je iets leren. Je leert meer over jezelf en over je eigen emoties. Dit kan je weer helpen om beter voor jezelf te zorgen. Maar soms is het niet te begrijpen waarom iets gebeurt en kun je alleen maar verdriet voelen. Ook dat mag er zijn! Muziek kan je hierbij helpen.

WHO AM I ?

“I’ve got to find out who I am, cause only I can live my life”

We hebben allemaal verschillende rollen in het leven: als partner, ouder, kind, leraar, werknemer, vriend, familielid, leider en meer. Soms kan je jezelf kwijt raken in al deze rollen en vergeten wie je echt bent. Maar als je beter kunt zien wie je los van al die rollen bent, kun je makkelijker goed voor jezelf zorgen!

TOUCH ME

“ Because a touch says so much more than a thousand words can say”

Contact met andere mensen is onmisbaar als je goed voor jezelf wilt zorgen. Aanraking is een belangrijk deel daarvan! De behoefte om aangeraakt te worden is een oerbehoefte. Mis je aanrakingen, ofwel heb je ‘huidhonger’, durf erom te vragen!

GO FOR IT!

“You may have some fears but go for it anyway”

Hoe vaak doen we dingen niet…. ……omdat we ze te spannend vinden ……omdat we niet weten of het wel gaat lukken ……omdat we niet weten of we wel goed genoeg zijn ……omdat we bang zijn niet serieus genomen te worden?

Eén ding is zeker: zolang je het niet doet, weet je niet of je het wel kan en ook niet wat voor moois het je misschien oplevert.

Dus wat het ook is GO FOR IT!